Tusen takk til alle dere som kom og var med på Grønn Bylørdag sammen med oss i Matkjelleren.
Her finner du de tre sunne og fristende oppskriftene Emilie Voe Nereng laget denne dagen!
Emilies proteinskål
En sunn og digg frokost du lager på 2 minutter. her får du en herlig kombinasjon av både søtt, salt og syrlig i en og samme skål, i tillegg innholder den masse protein, så den holder deg god og mett lenge.
Ingredienser
250-300 g cottage cheese
1 raus ss jordbærsyltetøy
0,5 ss peanøttsmør (99% peanøtter)
0,5 banan i skiver
Friske bær, f.eks. jordbær og blåbær
En skvett valgfri melk
Fremgangsmåte
1) Ha cottagecheese i en skål.
2) Topp med syltetøy, peanøttsmør, banan, bær og en skvett melk.
Laks med mangochutney
Superdigg lakserett som passer for hele familien. Denne oppskriften er til 2 personer. Gang opp om du skal lage til flere:)
Ingredienser
1 løk
1 valgfri paprika
1 gulrot
1/4 brokkoli
2 ss mangochutney
Saften av 1/4 lime
2/3 boks vanlig eller lett creme fraishe
1 ss salt
100 gram fullkornspasta
1 ss oliven- eller rapsolje
2-3 laksefileter (a 125 gram)
2 ts sitronpepper
Fremgangsmåte
1) Skrell løk og skjær grønnsakene i strimler. Sett dem til side.
2) Bland chutney, limesaft og creme fraishe i en skål.
3) Kok opp en kjele vann til pastaen. Følg anvisning på pakken.
4) Varm olje i en stekepanne på middels til høy varme, og legg i laks og grønnsaker. Stek laksen ca 4 min på hver side og rør i grønnsakene så de ikke svir seg. Dryss over sitronpepper.
5) Fordel laks og grønnsaker på tallerkner og la det være igjen litt olje i stekepannen.
6) Skru ned varmen. Ha chutneyblandingen i stekepannen og la det surre i 2 minutter under konstant omrøring. Spe evt. med litt vann eller melk dersom sausen blir for tykk.
7) Server laksen og grønnsakene med pasta og mangochutneysaus.
Søtsug-sorbé
Lynrask, søt og sunn!
Ingredienser
1,5 dl frosne bringebær
1 ss varmt vann
2 ss yoghurt, kesam eller vaniljekesam.
Topping
Hakkede pistasjnøtter
Fremgangsmåte:
1) Ha frosne bringebær i en skål og hell over 1 ss varmt vann. Tilsett yoghurt eller kesam og stavmiks blandingen til du får en sorbé-lignende konsistens
2) Topp med pistasjnøtter og evt. friske bær