Her er oppskriften på de to nydelige rettene gutta laget under BySmag. Alle ingrediensene finner du i vår Matkjeller.
Butter chicken
- 50 g meierismør
- 1 løk
- 1 cm Ingefær
- 3 fedd hvitløk
- 500-600 g kyllingfilet
- 4 ss tomatpuré
- 1 ss garam masala
- 1 ts chilipulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts salt
- 3 dl kremfløte
- 1 boks yoghurt naturell
- 1 bunt koriander
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte:
1. Finhakk løken og ha i en kjele på medium-høy varme sammen med smøret.
2. Tilsett revet ingefær, hvitløk og fres i 2 min.
3. Ha i tomatpuré, krydder og bland godt.
4. Tilsett fløten og kok opp mens du kutter kyllingfileten i små terninger.
5. Til slutt har du i kyllingbitene og koker dem i ca. 10 min. Ta ut et par biter og sjekk at de er gjennomkokt.
6. Server på en seng av basmatiris og topp med en skje yoghurt og fersk koriander.
Vi anbefaler nybakt focaccia fra Kjøkkenskapet bakeri. Vel bekomme!
Tips!
Skrell ingefær enkelt ved å bruke en teskje. Kok risen med litt gurkemeie og garam masala i. Da får du en gyllen og aromatisk ris.
Blomkål- og gulrotsuppe
- 2 blomkål
- 4 gulrøtter
- 1 løk
- 1 l fiskekraft fra Reinhartsen
- 1 pk Philadelphia light hvitløk & urter
- 1 boks ferdigpillede reker eller ferkse reker
- 1 bunt persille
- salt og pepper
Focaccia eller grøvbrød fra Kjøkkenskapet bakeri passer ypperlig til denne suppen.
Fremgangsmåte:
1. Finhakk løken og stek den i en kjele med smøret.
2. Riv hvitløken og ha den i kjelen.
3. Hakk blomkålen, riv gulrøttene og legg de i kjelen før du heller over kraften, salter og peprer.
4. Kok i 5 min eller til blomkålen er myk før du stavmikser suppa til den er glatt.
5. Rør inn Snøfrisk og en neve finhakket persille.
6. Server suppa med nypillede reker, en persilledusk og ferskt brød på siden. Vel bekomme!
Focaccia eller grovbrød fra Kjøkkenskapet bakeri passer ypperlig til denne suppen.
Tusen takk til alle dere som kom og var med på live cookup med August & Martin i helga!