Vi bruker teknologi som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Vi gjør dette for å forbedre nettleseropplevelsen og vise personlig tilpassede annonser. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse funksjoner og funksjonalitet. Les mer om vår personvernserklæring her

Oppskriftene fra Grønn Bylørdag

Tusen takk til alle dere som kom og var med på Grønn Bylørdag sammen med oss i Matkjelleren.
Her finner du de tre sunne og fristende oppskriftene Emilie Voe Nereng laget denne dagen!

Emilies proteinskål

En sunn og digg frokost du lager på 2 minutter. her får du en herlig kombinasjon av både søtt, salt og syrlig i en og samme skål, i tillegg innholder den masse protein, så den holder deg god og mett lenge.

Ingredienser

250-300 g cottage cheese

1 raus ss jordbærsyltetøy

0,5 ss peanøttsmør (99% peanøtter)

0,5 banan i skiver

Friske bær, f.eks. jordbær og blåbær

En skvett valgfri melk

Fremgangsmåte

1) Ha cottagecheese i en skål.

2) Topp med syltetøy, peanøttsmør, banan, bær og en skvett melk.

Laks med mangochutney

Superdigg lakserett som passer for hele familien. Denne oppskriften er til 2 personer. Gang opp om du skal lage til flere:)

Ingredienser

1 løk

1 valgfri paprika

1 gulrot

1/4 brokkoli

2 ss mangochutney

Saften av 1/4 lime

2/3 boks vanlig eller lett creme fraishe

1 ss salt

100 gram fullkornspasta

1 ss oliven- eller rapsolje

2-3 laksefileter (a 125 gram)

2 ts sitronpepper

Fremgangsmåte

1) Skrell løk og skjær grønnsakene i strimler. Sett dem til side.

2) Bland chutney, limesaft og creme fraishe i en skål.

3) Kok opp en kjele vann til pastaen. Følg anvisning på pakken.

4) Varm olje i en stekepanne på middels til høy varme, og legg i laks og grønnsaker. Stek laksen ca 4 min på hver side og rør i grønnsakene så de ikke svir seg. Dryss over sitronpepper.

5) Fordel laks og grønnsaker på tallerkner og la det være igjen litt olje i stekepannen.

6) Skru ned varmen. Ha chutneyblandingen i stekepannen og la det surre i 2 minutter under konstant omrøring. Spe evt. med litt vann eller melk dersom sausen blir for tykk.

7) Server laksen og grønnsakene med pasta og mangochutneysaus.

Søtsug-sorbé

Lynrask, søt og sunn!

Ingredienser

1,5 dl frosne bringebær

1 ss varmt vann

2 ss yoghurt, kesam eller vaniljekesam.

Topping

Hakkede pistasjnøtter

Fremgangsmåte:

1) Ha frosne bringebær i en skål og hell over 1 ss varmt vann. Tilsett yoghurt eller kesam og stavmiks blandingen til du får en sorbé-lignende konsistens

2) Topp med pistasjnøtter og evt. friske bær

Publisert:
29/4/2023 9:38
Sist oppdatert:
2/5/2023 11:03
Flere nyheter fra Lillemarkens